Erik Hellbergin korjaamo on palvellut Paraisilla jo yli 50 vuotta

Autoverkstad A & A Hellbergin erikoisalaa ovat aina olleet merkkihuollot. Jo varhaisista vuosistaan lähtien korjaamolla on ollut jonkin automerkin merkkiedustus. Tänä päivänä se on valtuutettu Peugeot ja Citroën -huoltamo. Yhdeksänhenkinen tiimi huoltaa ja korjaa myös kaikkia muita automerkkejä. Korjaamossa tehdään lisäksi rengaskauppaa ja peltikorjauksia sekä tuulilasin vaihtoja niin vakuutusyhtiöille kuin yksityisille. Erityisen kysyttyjä nykyään ovat sijaisautot. Erik Hellbergin korjaamossa on kaksi sijaisautoa, joita annetaan asiakkaiden käyttöön korjauksen tai huollon ajaksi. Myös maksu onnistuu joustavasti AD-Erämaksulla.

Erik Hellbergin isä ja setä perustivat korjaamon vuonna 1965. Erik Hellbergistä tuli korjaamon vetäjä vuonna 1982, ja AD-ketjuun korjaamo liittyi vuonna 1995 ensimmäisten joukossa. AD-Turku on palvellut AD-korjaamoja Turun aluetukkurina vuodesta 2008.

AD-ketjussa korjaamot yhdistävät voimansa asiakkaiden eduksi

Autoverkstad A & A Hellbergillä on AD-korjaamona aina saatavilla uusin tieto, tarvittavat työkalut ja varaosat sekä verkoston tuki.  Hellberg kertoo, että AD-ketjun avulla korjaamot pystyivät yhdistämään voimansa ja saamaan aikaan asioita, joita olisi ollut vaikea toteuttaa yksin. Tehtiin yhteismarkkinointia ja autettiin toisia korjaamoja. Autokanta muuttui 90-luvulla voimakkaasti, mistä seurasi että tarvittiin enemmän ja enemmän erikoistyökaluja.

“AD-korjaamot perustivat työkalupankkeja. Niissä oli sellaisiakin työkaluja, joita tarvittiin harvoin ja joita yksittäisen korjaamon ei ollut mahdollista hankkia. Korjaamot olivat kuin samaa perhettä. Kynnys soitella ja kysyä neuvoa oli matala”, Hellberg kertoo.

Varaosapankkien lisäksi tärkeä osa yhteistä toimintaa AD-ketjussa ovat koulutukset. Henkilökunnan osaamista on ylläpidettävä ja kehitettävä jatkuvasti, koska ala menee eteenpäin vauhdilla. AD-Turku aluetukkurina ehdottaa, minkälaisia koulutuksia kannattaisi järjestää, ja ne tuotetaan valtakunnallisen AD Finlandin kautta.

“On helppoa, kun korjaamohenkilökunnan ei tarvitse lähteä Turkua pidemmälle koulutukseen. Sähköautot ja muu uudenlainen tekniikka on tuonut alalle uusia haasteita, ja on tärkeää, että henkilökunta on osaavaa ja seuraa aikaansa”, Hellberg sanoo.

Asiakkaiden tarvitsemat varaosat tulevat nopeasti

Yhteistyöllä AD-Turun kanssa on iso merkitys Autoverkstad A & A Hellbergin päivittäisessä toiminnassa. Tänä päivänä autovalmistajilla on paljon komponentteja, ja AD-Turku hankkii ja toimittaa korjaamoille niiden tarvitsemat varaosat. Kuljetuspalvelu vie varaosia Raisiosta Paraisille kaksi, kolme kertaa päivässä.

“AD-Turulla on käytössään sellaiset varaosaohjelmat ja osaaminen, että he löytävät osat juuri siihen autoon, joka meillä on korjattavana. AD-Turun tehtävä on huolehtia, että saamme oikeat osat, ja sen he myös tekevät.”
Asiakkaat arvostavat tänä päivänä hyvää palvelua ja luottamuksellista suhdetta autokorjaamoon.

“Asiakas valitsee korjaamon, josta hän tietää saavansa hyvää palvelua ja johon hän luottaa. Meidän tehtävämme on olla sen luottamuksen arvoinen, pitää yllä hyviä suhteita asiakkaisiin ja kouluttaa henkilökuntaa siihen, että he pystyvät vastaamaan haasteisiin. Paraisilla on myös tärkeää, että korjaamo pystyy palvelemaan sekä suomeksi että ruotsiksi.”

AD_korjaamo_Hellberg