Hydrauliikkaletkuja ja hyvää yhteishenkeä

Miika Bergroth, 26, on työskennellyt AD-Turussa n. 2,5 vuotta. Aikoinaan hän saapui taloon kesätöihin auto-ja kuljetustekniikan insinöörin opinnoistaan. Kesätyö jatkui opintojen ohella ja nyt Miika on ollut kokopäiväisenä työntekijänä vajaan vuoden. Insinöörin tutkinto on opinnäytetyötä vaille valmis.

”Työnkuvaani kuuluu vähän kaikenlaista; monet meistä on jaettu joko työkalu- tai varaosapuolelle mutta itse toimin vähän molemmissa. Pääasiassa teen myyntiä sekä yleisiä päivittäisiä töitä kuten hyllytystä ja varastotöitä. Teen myös hydrauliikkaletkuja raskaammalle kalustolle. ”

Hydrauliikkaletkut

AD-Turussa on tehty hydrauliikkaletkuja jo muutaman vuoden ajan, ja Miika on yksi kolmesta työntekijästä, jotka ovat tehtävään koulutettuja. Mm. traktoreissa, kaivureissa ja kuorma-autoissa olevat hydrauliikkaletkut hajoavat käytössä, ja pahimmillaan jonkun työmaa seisoo rikkinäisen kaluston myötä. AD-Turku valmistaa hydrauliikkaletkut joustavallakin aikataululla niin, että asiakkaan hukattu aika minimoidaan. Vanhan rikkinäisen letkun kanssa kävellessä sisään liikkeeseen, uuden kanssa pääsee ulos n. 15 minuutissa.

”Jokaisella letkulla on erilainen pää, ja pituusvaatimus riippuu kalustosta; minun tehtäväni on valmistaa oikeanlainen tuote – käsityötä parhaimmillaan.”

Asiakaspalvelu

Miika päätyi AD-Turkuun aikoinaan, sillä hän on aina pitänyt myyntityöstä, vaikkei kaupan alaa opiskellutkaan. Asiakaspalvelu ja erilaisten ihmisten kanssa kommunikointi kuuluu Miikan vahvuuksiin.

”Meillä on sekä yritysasiakkaita että yksityisiä kuluttajia ja pidän siitä, että jokainen asiakas on erilainen. Yleisesti yritysasiakkaiden palvelu on suoraviivaisempaa, sillä asiakas tietää usein itse etukäteen, minkä tuotteen hän haluaa. Yksityisasiakkaiden kanssa keskustellaan useammin muistakin vaihtoehtoista ja annetaan opastusta tuotteiden oikeanlaiseen käyttöön.”

Parasta on työyhteisö

”Töissä melkeinpä parasta on työyhteisö. Harvassa työpaikassa on niin tiivis yhteisö, kun täällä. Asioita päätetään paljon yhdessä, ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa. Pyrin kehittymään työssäni yrityksessä tehtävien muutoksien myötä – yritän aina päästä mukaan uusiin juttuihin. Minulla on helkkarin kivat työkaverit – töihin on aina mukava tulla, vaikka muuten olisi huonolla päällä.”

DSC_0971