Kuuminta hottia: akkukäyttöiset puutarhatyökalut

Jos ei lotraisikaan bensoilla ja öljyillä vaan menisi lataamaan akkuja? Puutarhatyökalujen tämän hetken trendi ovat akkukäyttöiset koneet.

Verrattuna polttomoottorilla käyviin koneisiin akkukäyttöiset puutarhatyökalut tarvitsevat huomattavasti vähemmän huoltoa. Niissä ei ole muita kuluvia osia kuin akku ja terä, joka pitää silloin tällöin teroittaa. Kun akku on tullut tiensä päähän, koko konetta ei tarvitse uusia vaan pelkällä akun vaihtamisella saa laitteen käyttöikää pidennettyä.

“Asiakkaat ovat selvästi siirtymässä polttomoottorikäyttöisistä puutarhatyökaluista akkukäyttöisiin”, työkaluosastomme myyjä Vili Kuuttila kertoo. Akkukäyttöisistä koneista syntyy vähemmän päästöjä ja vähemmän meteliä, ja siksi ne ovat myös ympäristöystävällisempi valinta.

Merkeistä esimerkiksi Greenworksillä on laaja valikoima akkukäyttöisiä koneita. Sekä koneissa että akuissa on kahden vuoden takuu. Useimmista koneista on ostettavissa paketti, joissa on mukana laitteen rungon lisäksi myös akku ja laturi. Koneissa, joissa on sama jännite, voi käyttää samaa akkua – kätevää!

Poimimme tähän Vilin suositukset Greenworksin akkukäyttöisistä puutarhakoneista.

Akkukäyttöinen ruohonleikkuri hoitelee pienet ja isot nurmikot

Pienemmällä pihalla on pienemmät vaatimukset, isommalla isommat. Greenworks 40V ruohonleikkuri (tuote GW046) on näppärä pikkukone esimerkiksi rivitalon takapihalle. Himppasen isommalle nurmikolle kannattaa valita jompi kumpi tehokkaammista 40V:n ruohonleikkureista, GW040 tai GW047. Kalliimmissa malleissa on isompi leikkuuleveys. Myös keräyssäiliöiden tilavuudessa on eroja.

Isomman omakotitalon nurmikolla tarvitaan jo enemmän potkua, siksi sitä kannattaa suosiolla ajaa tehokkaammalla ja voimakkaammalla 80V:n koneella (tuote GW085).

akkukayttoinen greenworks ruohonleikkuri

Lehtipuhallinkin laulaa akun voimalla

Lehtipuhaltimia ei laulateta vain syksyisin. Niitä käytetään paljon pihan siivoukseen myös keväällä ja kesällä. Greenworksin 24V:n lehtipuhaltimessa (tuote GW022) puhaltimen putki on kaksiosainen, minkä vuoksi laitteen saa kätevästi pakettiin. Mukana tulee koneen rungon lisäksi laturi ja akku. Lehtipuhallin painaa akun kanssa vain 1,5 kg, joten sitä on kevyt ja helppo käsitellä.

 

Greenworks akkukayttoinen lehtipuhallin

 

 

 

Trimmeri parturoi nurmikon

Onnistuu se kynsisaksillakin, mutta helpommalla pääsee kun viimeistelee nurmikon reunukset Greenworksin 24V:n trimmerillä (tuote GW020). Se muuntuu trimmeristä nurmikon reunuksen viimeistelijäksi yhdellä napin painalluksella, ja ohjainpyörä helpottaa reunuksen viimeistelyä. Trimmeristä löytyy myös tehokkaampi 40V:n malli. Mukana tulee akku ja laturi.

Greenworks akkukayttoinen trimmeri

 

Pensasleikkuri tekee pusikoista selvää jälkeä

Rehottavien pensasaitojen kimppuun voi myös käydä akkukäyttöisellä laittella. Greenworks 24V pensasleikkurin (tuote GW021) käyntiaika on noin 35 minuuttia, ja tunnin latausaikana voi vaikka juoda kahvit. Se suoriutuu oksista, jotka ovat halkaisijaltaan korkeintaan 18 mm:n paksuisia. Tämänkin laitteen kaveriksi saa akun ja laturin.

Greenworks akkukayttoinen pensasleikkuri

 

Puhdasta puunkaatoa akkukäytöisellä moottorisahalla

Myös puita voi kaataa likaamatta käsiä! Jos voit luopua mustista öljyläikistä sormissasi, kannattaa harkita siirtymistä akkukäyttöiseen moottorisahaan. Greenworks moottorisahaa (tuote GW044) käyttää yhdellä latauksella noin 20 minuuttia. Moottorisaha toimitetaan ilman akkua ja laturia, joten sen seuraksi kannattaa hankkia muita Greenworksin koneita, joiden mukana tulee 40V:n akku, kuten ruohonleikkuri tai trimmeri. Silloin samaa akkua voi käyttää kaikissa koneissa. Toki akun voi ostaa erikseenkin. Moottorisahan mukana tulevat vakiovarusteet ovat laippa, teräketju, teräsuojus ja kuljetuslaukku.

Greenworks akkukayttoinen moottorisaha