Oiva Känälle oma kauppa on pikkupojan toteutunut unelma

Oiva Känä aloitti kauppiasuransa myymällä teinipoikana kenkiä ovelta ovelle. Ensimmäisen kauppansa hän osti 30 vuotta sitten Raumalla. Vuonna 2007 varaosa- ja työkalukauppa laajeni Raisioon, kun AD-Turku perustettiin. Ala ja maailma sen ympärillä on muuttunut paljon, mutta Känän rakkaus yrittäjyyteen, kaupankäyntiin ja asiakkaisiin pysyy.

Pikkupoikana minulla oli unelma, että minulla joskus olisi oma pieni kauppa. Viidentoista ikäisenä lähdin kiertämään maaseutua: myin kenkiä ovelta ovelle. Kaverillani oli kenkäkauppa, ja sain häneltä mallistosta poistuneita kenkiä myyntiin. Niitä ei voinut jäädä myymään kaupunkiin, vaan aika kauas metsikköön piti mennä, jotta ne sai kaupaksi. Minulla ei ollut edes ajokorttia.

Kansakoulun jälkeen menin huoltoasemalle bensapojaksi. Sieltä päädyin varaosa-alalle töihin kymmeneksi vuodeksi, kunnes ostin Rauman Varaosahallin noin 30 vuotta sitten. Firma on kehittynyt ja laajentunut niistä ajoista aika tavalla.

Turkuun laajensin vuoden 2007 loppupuolella. Tällöin AD-ketjuun kuulunut Turun Autotarvike myytiin ja 20 AD-korjaamoa jäivät vaille paikallista jakelijaa. Minulta kysyttiin, voisinko harkita varaosaliikkeen perustamista Turkuun, jotta Turun seudun korjaamoja pystyttäisiin palvelemaan. Näin alkoi AD-Turun toiminta Raisiossa. Kaupasta tuli lopulta muutakin kuin varaosaliike.

Muutos on pysyvää

 Maailma on tullut 30 vuodessa paljon hektisemmäksi. Suurimman muutoksen on aiheuttanut tietotekniikan kehitys. Tavaraa tulee ja menee koko ajan. Ennen tehtiin viikkotilauksia: kerran viikossa tuli isompi määrä tavaraa. Nyt ei voisi kuvitellakaan sellaista tahtia. Illalla klo 16.30 tilattu tavara täytyy saada aamuseitsemäksi meille.

Myös autot ovat muuttuneet. Automalleja on enemmän, ja ne ovat teknisesti aivan eri vehkeitä kuin 30 vuotta sitten. Silloin ei tarvinnut välttämättä edes varaosakirjaa lukea. Sen kuin haki hyllystä tuotteet. Ne muisti ulkoa. Nykyisin on mahdotonta palvella asiakkaita ilman ajanmukaisia ohjelmia. Sähköisten järjestelmien avulla voidaan esimerkiksi tietää, minkälainen auto on tulossa minäkin päivänä määräaikaishuoltoon. Sille hankitaan varaosat valmiiksi, ja ne laitetaan kyseisenä ajankohtana toimitukseen korjaamolle.

Yritys on voimavara

 Yrittäjyys merkitsee minulle todella paljon. Minun olisi vaikea kuvitella olevani jotakin muuta kuin yrittäjä. Tapaan sanoa, että minulla on neljä lasta: Johanna, Minna-Maija, Veli-Matti ja neljäs on yritykseni. Yritys on minulle voimavara, joka antaa moninkertaisesti takaisin sen energian, minkä se minulta vie. Myös verkoston merkitys on suuri. Alan kollegojen kanssa tulee oltua paljon tekemisissä. Meillä on heidän kanssaan mahtava foorumi, jolla vaihdamme mielipiteitä.

Meillä on Raisiossa ja Raumalla yhteensä 38 työntekijää. Haluamme olla vastuullinen työnantaja. Yritykseni arvoihin on aina kuulunut, että meillä ei saa olla kaapissa luurangon luurankoa. Kaikki perustuu rehelliseen ja suoraselkäiseen yrittäjätoimintaan. Koen, että työnantajan roolissa minulla on iso vastuu. On tärkeää, ettei meillä tulla töihin huonolla fiiliksellä. Se olisiikävä tilanne. Pidän henkilökunnastani huolta niillä avuilla ja resursseilla, jotka minulla on. Kun jollekulle tulee ongelmia, autan niiltä osin kuin pystyn.

Valttina palvelu

 Kun joku tulee sisään kauppaamme, hän usein hämmästelee tuotevalikoiman laajuutta. Tavaraa pitää olla, jos aikoo kivijalkaa pyörittää. Täytyy olla myös eri laatuluokkia olevia tuotteita. Joku haluaa viiden euron pihdit ja joku 50 euron. Koska meidän täytyy erottautua suurista ketjuista, palvelu on vahvin valttimme.

Yksi tämän elämäntavan suola ovat pitkäaikaiset asiakkuudet. Monet tulevat kuin kotiinsa, kun tulevat meille Rauman Varaosahalliin. Aamuisin kaupassamme liikkuu vakioasiakkaita, jotka kysyvät, joko olen kahvit keittänyt. Keitetään ne siinä sitten, leppoisalla fiiliksellä. Jutellemme juttuja vuosikymmenten takaa.

Minulta kysytään silloin tällöin, enkö malta ollenkaan jäädä pois. En minä ainakaan helpommalla missään pääse kuin täällä olemalla.